Опції зарахування

Юридичний факультет

Кафедра історії та археології

Напрям підготовки - 032 Історія та археологія

Метою викладання навчальної дисципліни «Історія науки і техніки» є допомогти науковій молоді опанувати інтелектуальне багатство, що приховане товщами часу і зберігається в сьогоднішньому розвитку наукових знань, наук як його корені, передумови, традиції і надбання. На жаль, історія науки останніми десятиліттями майже зникла з навчальних дисциплін вищих навчальних закладів України. Але відродження нації потребує уваги не лише до власне національної історії науки, а й до світової історії науки, культури, у контексті яких вона виникла і розвивалася.

У результаті винахідницької діяльності людини з самого народження суспільства з’явилася техніка, а потім і наука. Щоб зрозуміти ситуацію, в якій людство опинилося сьогодні, необхідно знати вузлові моменти історії науки і техніки. Тут „працює” філософський принцип: „щоб зрозуміти яке-небудь явище, потрібно знати його генезис та історію розвитку”.

Пропонований курс має виконувати певні функції — насамперед навчальну.

Основними завданнями вивчення дисципліни «Історія науки і техніки» є розглянути принципові, вузлові моменти історії світової та вітчизняної науки і техніки на основі сполучення соціально-економічного і соціально-культурного підходів; проаналізувати розвиток світової та вітчизняної техніки у різні історичні періоди; виявити та дослідити особливості розвитку наукових знань на різних історичних етапах.

Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.