Опції зарахування

071 - Облік і оподаткування - 7 семестр

Розвиток ринкових відносин значно розширює функції облікових працівників. Бухгалтер здійснює не тільки ведення обліку в традиційному його розумінні, але і керує і координує роботу по складанню кошторисів витрат виробництва, готує звітну інформацію по запиту керівника і інтерпретує її дані при ухваленні рішень, аналізує дані, бере участь у виборі рішення на базі різних варіантів.

Реформа бухгалтерського обліку в Україні зумовила виділення в самостійну облікову підсистему управлінського обліку, що забезпечує інформаційні потреби різних рівнів управління підприємством.

Під управлінським обліком розуміють процес виявлення, вимірювання, накопичення, аналізу, підготовки, інтерпретації і передачі інформації, яка використовується управлінською ланкою для планування, оцінки і контролю усередині підприємства.

Зміни в обліковій методології пред'являють інші вимоги до підготовки фахівців з обліку і аудиту. В даний час це фахівець, що уміє не тільки фіксувати і накопичувати інформацію, але і аналізувати її, представляти так, щоб керівник міг ухвалити з безлічі варіантів оптимальне рішення. Ці навики і уміння формуються при вивченні дисципліни «Управлінський облік».

В результаті вивчення дисципліни студент повинен придбати знання по організації, методиці і техніці управлінського обліку, його вдосконаленню на основі передового зарубіжного досвіду.

Гості не можуть отримати доступ до цього курсу. Будь ласка, увійдіть.