Шановні користувачі системи!

В нашому Moodle додана можливість створення посилань на RSS-формат отримання активностей з форумів, чатів, баз даних, глосаріїв.

Розглянемо на прикладі головного новинного форуму сайту. Аналогічно все це можна зробити для елементів своїх курсів, а посилання на RSS-стрічку надати користувачам, щоб вони підключили їх в своїх RSS-агрегаторах.

Послідовність налаштувань така.

1. Заходимо в налаштування елемента курсу, для якого бажаємо налаштувати RSS. В розглянутому прикладі - це форум (але можуть бути і деякі інши елементи, наприклад, чат, глосарій).

2. У вікні налаштувань знаходимо блок RSS і відкриваємо його, як показано на рисунку нижче.

3. За умовчанням RSS в режимі "Не обрано". Змінюємо його на варіант "Обговорення" чи "Повідомлення". Ці варанти визначають те, що буде генеруватися до RSS або тільки заголовки новин, або і коментарі, які роблять користувачі під ними.

4. Обираємо кількість останніх статей, які будуть генеруватися у RSS. У прикладі обрано 30. Чим більше значення, тим більшим буде список активностей, що генеруються в хронологічному порядку у RSS.

5. Внизу вікна натискаємо на кнопку "Зберегти і показати".

6. Надалі, в меню елемента (меню, яке зазвичай використовуємо для виклику налаштувань елементів) знаходимо та обираємо пункт "RSS-стрічка ...", як проілюстровано на рисунку нижче.

7. Відкриється вікно з XML-форматом RSS-стрічки. В ньому треба cкопіювати текст посилання у стрічці адреси браузера, що показано на рисунку нижче синім прямокутником.

8. Це посилання можна надати користувачам, щоб вони його підключили до своїх RSS-агрегаторів. Також буваэ достатньо зручно використовувати такі RSS-стрічки для оперативного відстеження усіх активностей системи в одному ресурсі. Так, посилання RSS головного новинного форуму Moodle є: http://moodle2.snu.edu.ua/rss/file.php/53/ab40f18863d19d3d530f0f71108253d5/mod_forum/3/rss.xml

Бажаю зручної і ефективної роботи в eCampus!

Остання зміна: Saturday 12 December 2020 21:50 PM